Anti-bucketlist

Iedereen kent een bucketlist, een lijst van dingen die je nog wil gedaan hebben voor een bepaalde leeftijd of voor je de volgende levensreis start. Bucketlisten kunnen veranderen naarmate je persoonlijkheid verandert, je nieuwe wegen in slaat en andere dingen ontdekt.

Een anti-bucketlist daarentegen zijn dingen die je liefst nooit wilt mee maken. Toen ik het idee kreeg dacht ik: “Ho, gemakkelijk! Dat is in twee minuten geschreven.” Maar eigenlijk heb ik er toch even moeten bij stil staan. En wat eigenlijk als een grappige lijst bedoeld was komt toch wel redelijk beladen over. Hier volgt de top 15 van dingen die ik nooit wil mee doen:

 • De begrafenis van mijn dochter bijwonen.
 • Scheiden.
 • Mijn nieuwsgierigheid verliezen en daardoor stoppen met leren en met mijn persoonlijke groei te stimuleren.
 • Blind worden voor de mooie dingen in het leven.
 • VegetariĆ«r worden (zo ne goed doorgebakken steak is toch lekker).
 • The Mount Everest beklimmen (dienen berg ziet al genoeg af met al het volk dat er op loopt).
 • Bungee jumpen of skydiven.
 • Gaan zwemmen tussen de haaien (ik panikeer als ne goudvis in een aquarium naar me toe zwemt).
 • In de gevangenis terecht komen.
 • Een moord plegen.
 • Stierenvechten.
 • Gaan jagen.
 • Levende insecten eten (dode ook niet hoor).
 • Mijn rijbewijs terug afgeven.
 • Het leven te serieus nemen.

Zoals ik zei, toch een redelijk beladen lijst. Gelukkig dat grapjes dan alsnog kunnen.

Keep on smiling!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s