Dagelijkse schrijfopdracht 29

Bloganuary-schrijfprompt
Als je je huisdier één ding kon laten begrijpen, wat zou dit dan zijn?

Mijn enige huisdieren zijn vissen. Wat zou ik mijn vissen willen laten begrijpen? Nou, laten we beginnen met het feit dat ze niet non-stop tegen het aquariumraam hoeven te tikken zodra ik naar ze staar, hopend op een snack!

In een ander aquarium hadden we ooit een geweldige blauwe betta splendens waarover ik al eerder heb geblogd. Helaas is hij niet meer onder ons; wormen kregen de overhand. We hebben meer geld uitgegeven aan zijn medicijnen dan aan de vis zelf. Maar guess what? De wormen kwamen terug en hij heeft het helaas niet overleefd. Nu draait dat aquarium weer op volle toeren, te wachten tot het water perfect is voor nieuwe vissen. Heb er ook wat nieuwe planten ingepropt. We brainstormen nog over welke vissoort we er deze keer in gooien.

Die blauwe gast was echt een karakter. Hij volgde je vinger, dook naar het plekje waar je altijd zijn eten gooide en had zelfs een eigen “betta bed”. Ja, serieus, hij sliep echt, liggend net onder het wateroppervlak. Af en toe stak hij zijn lipje eruit om een luchtje te scheppen. En oh, die bal die we voor hem kochten om mee te spelen? Leuk idee, maar het bovenste glas van het aquarium gaf niet genoeg speelruimte. Hij had wel een spiegel waar hij zichzelf in bewonderde.

Deze vis kon niet zo goed overweg met storming in het water, dus besloten we hem te verhuizen naar een ander aquarium met minder beweging. Hij was ook een beetje een bullebak naar vissen met grote en kleurrijke staarten. Hij voelde zich veel beter op zijn gemak alleen in het aquarium dan met onze neon’s en andere druktemakers. Grappig genoeg begonnen die andere vissen meer te groeien zodra hij verhuisde uit het eerste aquarium. Misschien willen vissen ons gewoon laten weten wanneer ze zich niet thuis voelen in hun omgeving. Slimme jongens, die vissen!

1 reactie

  1. shivatje schreef:

    👍

    Aum Shanti

    Like

Een reactie plaatsen