Brief naar mijn 16-jarige ik

Tijdreizen. Als tijdreizen zou bestaan, zou je dan terugkeren naar een bepaald punt in je leven om jezelf te verwittigen van wat komen zal? Denk je dat het zou helpen om fouten die je gemaakt hebt niet meer te maken? En mocht je terug gaan, of jezelf kunnen verwittigen voor de toekomst. Naar welke leeftijd zou je dan gaan? Wat zou je vertellen? Hier volgt mijn brief naar mijn 16-jarige ik.

Lieve Tiernnadrui,

Ik spreek je aan met “lieve” want lief dat ben je. Lang ga je denken dat dat de enige omschrijving is die aan je gegeven wordt, maar je bent zo veel meer dan dat. Je wordt zoveel meer dan dat.

Ik ga je niet vertellen welke keuzes je moet maken. Want deze keuzes bepalen wie ik ben in 2021. Graag geef ik je wel een tip die je in het achterhoofd moet houden en dat is de volgende: je kunt niet voor iedereen goed doen. Dus voel je zeker niet schuldig wanneer je eens nee zegt of voor jezelf kiest. Wat ik wel wil doen is even een deur open zetten naar je toekomst, zodat je beseft dat het echt wel allemaal goed komt.

Een spoiler over je leven dat ik je zeker wil mee geven is dat je in je 25ste levensjaar in het huwelijksbootje stapt. Stop dus maar gauw met verkondigen dat je nooit gaat trouwen en alleen gaat eindigen in een klein appartementje in Brussel. Samen met je echtgenoot (ja ja, wen er maar aan) overwinnen jullie zware obstakels waarmee jullie jullie liefde voor elkaar bevestigen. En oh ja, een prachtige dochter staat ook op het lijstje van wat je in de toekomst zal hebben.

Even nadenken, waarover kan ik je nog spoileren zonder je te veel te beïnvloeden. Ik weet het. Dat gebouw, waar je van droomt in te gaan werken. Die toren dat uitkijkt op de Nieuwstraat in Brussel. Well, hello little witch, you made it ;-).

Zoals je ziet, bereik je veel in de 22 jaar die ons scheiden van elkaar. Stop dus zeker niet met dromen. Omarm je innerlijke heks, want jezelf accepteren zorgt voor het uitkomen van de spoilers die ik je mee geef. En besef dat heel binnenkort het leven je begint toe te lachen. Die positiviteit die je als kind had komt terug en opent deuren voor je. Je zult prachtige mensen leren kennen, die je bijstaan om deuren te openen, om doelen te bereiken. En jij op je beurt gaat mensen bijstaan. Op het pad dat je bewandelt ga je zoveel mooie mensen tegen komen die het beste met je voor hebben. En soms, heel soms, ga je dat te laat beseffen.

Binnen 22 jaar, lieve Tiernnadrui, gaat “lief” niet meer het enige woord zijn om je te beschrijven. Binnen 22 jaar wordt je omschreven als sterk, behulpzaam, veerkrachtig, empathisch, betrokken, … . En, oh ja, voor ik het vergeet, dat zelfvertrouwen dat komt er ook aan, met de nodige hoogtes en laagtes. Het allerbelangrijkste stop niet met je intuïtie te volgen, je buikgevoel heeft zelden ongelijk.

Blessed be,

Tiernnadrui

Beste lezers, wat zouden jullie tegen mijn 16-jarige ik nog willen zeggen? Ik lees het graag in de reacties.

Keep on smiling!

2 reacties

 1. Vera schreef:

  Heel mooi geschreven Cynthia!
  Veel mensen kunnen van jou leren…
  Ik lees je graag!

  Geliked door 1 persoon

  1. Tiernnadrui schreef:

   Dankjewel Vera!

   Like

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s