Litha

Litha of Midzomer, een zomerzonnewende. We vieren de kortste nacht en de langste dag. Het licht zegeviert, want de zon staat op haar hoogste punt aan de hemel. Vanaf dat moment zal haar kracht weer beginnen afnemen.

We staan aan de start van een periode van rijping. Dit zien we vooral in de natuur. Na een strijd om te bestaan wordt nu de energie gebruikt om het voortbestaan van de soort veilig te stellen. Litha is dus het ideale moment om de dingen een zetje te geven zodat ze weer in beweging kunnen komen.

Een moment om dingen te laten rijpen die afgerond moeten worden. Stil te staan bij de eigen krachten en het vrij maken van negatieve gedachten en energieën. Een periode van blijheid en levendigheid, maar ook de bewustwording dat vanaf dit moment het licht zal afnemen tot aan Yule.

Uit de geschiedenisboeken leren we dat rond midzomer vieringen met grote rituelen waren. Zo werden er kampvuren gemaakt waarrond in kring werd gedanst. In het vuur werden weleens kruiden gegooid Er werden kransen gemaakt.

Ik ben niet de heks van de grote rituelen. Magie zit in de dagelijkse dingen, die je bewust doet. Voor Litha heb ik dus zoals net als bij Beltane stilgestaan bij deze feestdag. Ik heb één van mijn heksenplekjes (ik vind het zo raar om ze altaar te noemen) aangekleed naar de zomer en een Lithakrans gemaakt.

Tijdens het maken van de krans was ik dankbaar voor de groeiprocessen dat ik afgelopen weken ben door gegaan en heb het bewustzijn gecreëerd dat veel van die dingen tijd nodig hebben om te rijpen.

Blessed be!

Keep on smiling.

1 reactie

  1. shivatje schreef:

    Laten rijpen en de zuivere vruchten ervan plukken

    Aum Shanthi

    Like

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s